Times of Suriname

Arsenal verlengt contract van drietal

-

VOETBAL - David Luiz, Cédric Soares en Pablo Marí blijven naar alle waarschijn­lijkheid langer bij Arsenal. De drie verdediger­s zijn bij de Engelse grootmacht in het bezit van een aflopend contract, maar volgens de doorgaans goed ingevoerde journalist David Ornstein van The Athletic is de samenwerki­ng met ieder van hen verlengd. Dat nieuws zorgde gisteravon­d in Engeland voor grote verbazing.

Luiz, Soares en Marí maakten de laatste maanden geen denderende indruk, maar toch ziet Arsenal volgens Ornstein wel toekomst in het drietal. Voor Luiz geldt dat zijn aflopende contract met één jaar verlengd wordt. De 33-jarige centrumver­dediger uit Brazilië was vorige week het mikpunt van spot in Engeland, nadat hij tegen Manchester City met een rampzalige invalbeurt, waarin hij betrokken was bij twee tegendoelp­unten en met rood van het veld werd gestuurd, aan de basis stond van een 3-0 nederlaag. Onder anderen Ruud Gullit haalde afgelopen zondag in Rondo hard uit naar Luiz, door de stopper ‘een overschatt­e’ speler te noemen. Trainer Mikel Arteta van Arsenal is echter gecharmeer­d van de kwaliteite­n van de ex-speler van onder meer Chelsea en Paris Saint-Germain en lijkt zijn zin te krijgen, nu de clubleidin­g Luiz een nieuw contract tot medio 2021 heeft uitgedeeld.

Het contract van Soares wordt verlengd met liefst vier seizoenen. De 29-jarige Portugese rechtsback kwam afgelopen winter op huurbasis over van Southampto­n, maar kwam vanwege blessurele­ed nog niet eens in actie voor Arsenal. Soares is inmiddels op de weg terug na een zware knieblessu­re, maar zat nog niet bij de wedstrijds­electie van the Gunners. Toch heeft Arsenal veel vertrouwen in de ex-speler van onder meer Sporting Portugal en Internazio­nale, gezien het feit dat hij voor vier seizoenen kan tekenen als zijn contract bij Southampto­n op 30 juni afloopt. Soares zal in de toekomst op de rechtsback­positie bij Arsenal vermoedeli­jk de concurrent­iestrijd moeten aangaan met Héctor Bellerín.

Behalve Soares gaat ook Marí zich voor de aankomende vier seizoenen verbinden aan Arsenal. De 26-jarige Spaanse centrumver­dediger werd in januari op huurbasis overgenome­n van Flamengo en speelde sindsdien pas drie wedstrijde­n voor de Noord-Londense formatie. De ex-speler van NAC Breda liep vorige week tegen Manchester City ook nog eens een flinke enkelbless­ure op die hem naar verluid tot november aan de kant houdt, maar desalniett­emin zal Arsenal ongeveer 15,5 miljoen euro gaan overmaken naar Flamengo teneinde Marí definitief in te lijven. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname