Times of Suriname

Tottenham Hotspur doet goede zaken

-

VOETBAL - Tottenham Hotspur heeft dinsdagavo­nd goede zaken gedaan in de subtop van de Premier League. Het elftal van José Mourinho won op eigen veld vrij eenvoudig van stadsgenoo­t West Ham United: 2-0. Door de zege is Tottenham met 45 punten uit 31 wedstrijde­n voorlopig opgeklomme­n naar een zevende plaats in de Premier League.

Tottenham oogde inspiratie­loos in het eerste halfuur, maar kwam in het laatste kwartier voor rust iets beter in zijn spel. Heung-Min Son leek het team van Mourinho op slag van rust aan de leiding te brengen, maar het doelpunt van de Zuid-Koreaan werd na raadplegin­g van de videoschei­dsrechter (VAR) uiteindeli­jk afgekeurd vanwege buitenspel. Lucas Moura kreeg in de blessureti­jd van de eerste helft nog een enorme kans: hij kon vanaf een meter of twaalf vrij uithalen na voorbereid­end werk van Ben

Davies, maar schoof de bal uiteindeli­jk rakelings naast. West Ham schoot in de eerste 45 minuten geen enkele keer op doel en mocht zich gelukkig prijzen met de doelpuntlo­ze ruststand.

De thuisploeg kwam na de onderbreki­ng sterk uit de kleedkamer. Harry Kane kreeg rond het uur een uitgelezen mogelijkhe­id om de 1-0 op het scorebord te brengen, maar de spits schoot na een razendsnel­le counter voorlangs. In de 64ste minuut kon Tottenham alsnog de openingstr­effer vieren, al had het dat wel te danken aan Tomas Soucek. De Tsjechisch­e middenveld­er van West Ham liep de bal ongelukkig in eigen doel na een hoekschop van invaller Giovani Lo Celso en brak de wedstrijd zo onbedoeld open in het voordeel van Tottenham.

Twintig minuten voor tijd werd Steven Bergwijn alsnog voor Lucas Moura binnen de lijnen gebracht door Mourinho. Ondertusse­n lieten the Spurs na de wedstrijd in het slot te gooien, waardoor West Ham mocht blijven hopen op een resultaat. Felipe Anderson loste een kwartier voor tijd van afstand een gevaarlijk schot af, maar de poging van de middenveld­er scheerde rakelings voorbij het doel van Hugo Lloris. Kort erna redde de paal Tottenham na een uithaal van Jarrod Bowen. Tottenham wankelde zo, maar acht minuten voor tijd viel toch de 2-0. Kane werd gelanceerd door Son, waarna hij alleen op Lukasz Fabianski af kon en koelbloedi­g afrondde. In de blessureti­jd schoot Bergwijn nog hard in het zijnet. (AD)