Times of Suriname

De Bruyne tweede grootste kanshebber op Gouden Bal

-

VOETBAL - Met oog op de topper van donderdag tegen Chelsea, mocht Kevin De Bruyne maandag slechts een halfuurtje meedoen bij Manchester City tegen Burnley. Maar enkele dagen eerder had de Rode Duivel tegen Arsenal FC al laten zien dat hij ondanks de coronabrea­k nog steeds in topvorm verkeert. KDB blijft dan ook één van de grote favorieten voor de Gouden Bal.

Het bekende medium Goal. com maakt wekelijks een ranking op met de grootste kanshebber­s op de Ballon d’Or van dit jaar. En De Bruyne is op die ranglijst inmiddels opgerukt naar de tweede plaats. Daarmee laat hij onder meer Lionel Messi (3de) en Cristiano Ronaldo (4de) achter zich. Op nummer 1 staat momenteel Robert Lewandowsk­i. Logisch gezien het feit dat hij dit seizoen al 48 keer scoorde en Bayern München onder meer aan de landstitel hielp.

Maar er kan in de komende maanden nog veel veranderen. Messi en Ronaldo kunnen hun clubs respectiev­elijk de Spaanse en Italiaanse landstitel bezorgen, terwijl KDB op zoek gaat naar het assist-record in de Premier League. Toch wordt de maand augustus allicht pas doorslagge­vend. Dan wordt immers de Champions League afgewerkt en de vier genoemde spelers blijven in de running voor de eindzege. Indien De Bruyne er in slaagt om City eindelijk de beker met grote oren te schenken, is de kans groot dat we voor de eerste keer ooit een Belgische Gouden Balwinnaar hebben.

(VN)

 ??  ?? Kevin de Bruyne is volgens Goal.com de tweede grootste kanshebber op de Ballon d’Or van dit jaar. (Foto: AD)
Kevin de Bruyne is volgens Goal.com de tweede grootste kanshebber op de Ballon d’Or van dit jaar. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname