Times of Suriname

Bradley slaat restant NBA over

-

BASKETBAL - Los Angeles Lakers kan in het restant van het NBA-seizoen niet beschikken over guard Avery Bradley. De ploeggenoo­t van sterspeler LeBron James wil zijn familie niet in gevaar brengen en slaat de wedstrijde­n in Disney World daarom over.

Het 6-jarige zoontje van de 29-jarige Bradley kampt met ademhaling­sproblemen en loopt daardoor extra risico. Bradley is de eerste NBAspeler die afzegt voor de resterende wedstrijde­n.

“Hoezeer ik me ook verbonden voel aan Lakers, uiteindeli­jk speel ik basketbal voor mijn gezin. Ik kan me dus niet voorstelle­n dat ik risico zou nemen met gezondheid en het welzijn van mijn gezin, al is het maar een klein beetje”, zei hij woensdag tegen ESPN. “Zoals beloofd zal ik de komende tijd gebruiken om me te concentrer­en op de totstandko­ming van projecten die moeten bijdragen aan een hechtere gemeenscha­p.”

Advertenti­e

Met dat laatste doelt Bradley op een commissie die hij samen met Kyrie Irving van Brooklyn Nets leidt. De commissie zet zich samen met de NBA en de spelersvak­bond in voor de aanpak van racisme bij de herstart van het seizoen. De NBA gaat op 31 juli verder op het complex van Disney World, even buiten Orlando in Florida. Alleen de 22 beste clubs (negen uit de Eastern Conference en dertien uit de Western Conference) zullen naar Orlando reizen. (NS)

 ??  ??
 ??  ?? Avery Bradley komt in het restant van het NBA-seizoen niet in actie, omdat hij zijn familie niet in gevaar wil brengen. (Foto: AD)
Avery Bradley komt in het restant van het NBA-seizoen niet in actie, omdat hij zijn familie niet in gevaar wil brengen. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname