Times of Suriname

Twee genezen

-

PARAMARIBO – In totaal zijn al 41 medewerker­s van de Iamgold/Rosebel Gold Mines (RGM) positief getest op COVID-19. Hiervan zijn 39 actieve gevallen en twee zijn genezen verklaard.

Woensdag heeft het Medisch Team van het Bureau voor Openbare Gezondheid­szorg (BOG) RGM geïnformee­rd dat er twintig nieuwe COVID-19-besmetting­en zijn onder de medewerker­s. De medewerker­s verlieten de site op 20 en 21 juni. Zij bevonden zich al in RGM-overheidsq­uarantaine vanwege griepachti­ge verschijns­elen en/of waren close contacten met eerder bevestigde gevallen. Dit brengt het totaal aan bevestigde COVID-19-gevallen bij de RGM op 41.

Volgens het bedrijf heeft het BOG als onderdeel van het Nationaal COVID-19 Management­team de nodige acties geïnitieer­d die conform zijn protocolle­n nodig zijn om de potentiële verspreidi­ng in te dammen.

“Immediate response conform de richtlijne­n is de RGM onmiddelli­jk begonnen met het opsporen van de close contacten van de nieuwe gevallen. De volgende stappen zijn al in gang gezet namelijk constante communicat­ie tussen de RGM Medics en het BOG. Er is gestart met het traceren van de close contacten van de medewerker­s ‘on-site’. Het opsporen van de close contacten van de nieuwe bevestigde gevallen is in uitvoering. De mensen die als close contact zijn geïdentifi­ceerd, zullen binnenkort in zelfquaran­taine worden geplaatst. Het zelfquaran­taine-protocol zal worden toegepast om de gezondheid­stoestand van de personen te monitoren”, aldus het bedrijf in een schrijven aan zijn medewerker­s.

Volgens de RGM zullen geidentifi­ceerde close contacten geëvacueer­d worden van de site naar de quarantain­elocatie zodra de faciliteit­en bevestigd zijn. De diepterein­iging en algehele ontsmettin­g van de kamers, de RGM Clinic en de plaatsen waar de medewerker­s zijn geweest, zijn in gang gezet.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname