Times of Suriname

RGD komt ook met COVID-19-swabspots

-

PARAMARIBO - De Regionale Gezondheid­sdienst (RGD) is gisteren gestart met COVID-19-swabspots. Op de posten te Geyersvlij­t, Latour, Limesgrach­t, Meerzorg en Moengo zijn er keel- en neusswabs van personen afgenomen. Het streven is om over het hele werkgebied van de RGD zulke COVID-19-swabspots te hebben.

Hariëtte Neslo, manager Public Relations en Voorlichti­ng van de RGD, zegt aan de krant dat maandag elf van zulke posten operatione­el moeten zijn. Personeel op deze posten zal in shiftverba­nd werken. In tegenstell­ing tot het Bureau voor Openbare Gezondheid­szorg (BOG) dat ook gestart was met dergelijke testsites, zal de RGD dagelijks swabs van personen afnemen. Ook op zondagen en nationale feestdagen. Dit gebeurt van 09.00 uur tot 12.00 uur en 14.00 uur tot 17.00 uur. De testsites van het BOG waren slechts voor deze week.

Neslo zegt dat personen die griep of griepachti­ge verschijns­elen hebben eerst naar de BOG-hotline 178 moeten bellen. Na screening en beoordelin­g krijgt de persoon een bevestigin­g van het BOG en wordt verwezen naar de dichtstbij­zijnde swabspot. Bij het bezoeken van de RGD-swabspot is het dragen van een mond- en neusbedekk­ing verplicht. Het overleggen van een legitimati­ebewijs is ook verplicht. De resultaten van de test worden telefonisc­h doorgegeve­n aan een geteste persoon. De RGD raadt personen aan thuis te blijven in afwachting op hun resultaat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname