Times of Suriname

Ruim 90 testen uitgevoerd bij COVID-19 drive and walk trough-testlocati­es

-

PARAMARIBO – Gedurende de drie dagen waarbij het BOG in de red zones de COVID-19 drive and walk through-testlocati­es heeft uitgevoerd, zijn er in totaal ruim 90 testen afgenomen. Dit zegt epidemiolo­og Radjesh Ori aan de krant.

De resultaten van alle personen die op de eerst dag zijn getest zijn negatief. Personen die op de tweede dag in Paramaribo-Noord zijn getest en gisteren op de derde dag te Ephraimzeg­en en omgeving moeten nog op hun resultaten wachten.

Ori zegt dat de unit tevreden is met de opkomst en al hetgeen de afgelopen drie dagen is uitgevoerd nu zal evalueren. “Wij gaan dit evalueren en dan nagaan of op basis hiervan het nodig is dat wij meerdere van dit soort drive and walk through-testen bij de mensen doen. Tegen volgende week moeten wij weten of wij doorgaan ermee of niet”, zegt Ori.

De epidemiolo­og zegt dat er een grote aanloop van mensen was gedurende de drie dagen. “Velen hadden begrip als wij ze aangaven dat het niet nodig was om ze te testen en weer anderen van wie wij vonden dat ze getest moesten worden, hebben netjes meegewerkt om de testen bij ze af te nemen. Wij hebben ook gemerkt dat de mensen goed geïnformee­rd zijn over COVID-19 en grotendeel­s rekening hielden met de maatregele­n”, zegt Ori. Volgens hem zullen de personen die op de tweede en derde dag zijn getest gauw worden gebeld over hun resultaten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname