Times of Suriname

Kabinet: liever airco dan ventilator

-

DEN HAAG - Gebruik in verpleeghu­izen, bedrijven en andere instelling­en het liefst goed onderhoude­n airco-systemen, dus géén ventilator­en. Dat advies geeft het kabinet, na raadplegin­g van het RIVM. Als er dan toch gebruik wordt gemaakt van ventilator­en, doe dat dan bij voorkeur alleen. Laat de koele lucht niet over meerdere personen stromen, is het advies.

Het advies over het gebruik van ventilator­en is actueel nu het Nationaal Hitteplan is afgekondig­d, realiseert minister De Jonge (Volksgezon­dheid) zich. “Het RIVM geeft aan dat in instelling­en en bedrijven bij voorkeur een goed onderhoude­n airconditi­oning gebruikt moet worden”, zegt hij.

Uit voorzorg wordt daarnaast geadviseer­d om enkel ventilator­en te gebruiken in gemeenscha­ppelijke ruimten “als er geen andere verkoeling mogelijk is.” “Daarbij moet er opgelet worden dat de luchtstroo­m van de ventilator niet direct van de ene persoon naar de andere gaat.” Thuis of op eigen kamer van een bewoner kan een ventilator voor eigen gebruik worden gebruikt. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname