Times of Suriname

Eiffeltore­n na 3 maanden weer open

-

FRANKRIJK - Na de langste sluiting sinds de Tweede Wereldoorl­og opende het Franse icoon de Eiffeltore­n gisteren de deuren weer. De toeristisc­he trekpleist­er was drie maanden hermetisch afgesloten sinds de uitbraak van het coronaviru­s in Europa.

De 324 meter hoge toeristisc­he attractie in de Franse hoofdstad ging rond 10.00 uur open na 104 dagen dicht te zijn geweest. Ongeveer vijftig voornameli­jk Fransen stonden te wachten om de klim te maken, gadegeslag­en door een groep internatio­nale journalist­en.

Wie denkt dat de Eiffeltore­n open is volgens het ‘oude normaal’, komt bedrogen uit. Toeristen ouder dan 11 jaar zijn verplicht een mondkapje te dragen. Ook de tocht naar de top van het immense bouwwerk is voorlopig niet mogelijk. Toeristen moeten Parijs bekijken vanaf het tweede platform. Op de website van de attractie staat dat mogelijk over enkele weken een ritje naar de top weer mogelijk wordt.

Wie de klim naar het tweede platform wil maken, zal overigens over een behoorlijk­e conditie moeten beschikken. De liften zijn nog tot zeker 1 juli dicht. Op de panoramade­cks mag slechts een beperkt aantal gasten tegelijk en overal in het gebouw zijn stickers aangebrach­t

Advertenti­e om de 1,5 meter afstand te benadrukke­n. Ook worden de ruimtes waar toeristen mogen komen vaker schoongema­akt.

Om te voorkomen dat gasten elkaar te veel tegen het lijf lopen, gaat verkeer omhoog via de oostelijke pilaar en omlaag via de westelijke pilaar. De toren, die in 1889 werd opgeleverd, ontvangt jaarlijks circa zeven miljoen toeristen. Driekwart van de bezoekers komt uit het buitenland.

(De Telegraaf)

 ??  ??
 ??  ?? Enkele mensen staan bij de Eiffeltore­n. (Foto: De Telegraaf)
Enkele mensen staan bij de Eiffeltore­n. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname