Times of Suriname

Russen naar stembus over grondwetsw­ijziging die Poetin aan de macht houdt

-

RUSLAND - De eerste Russen zijn gisterocht­end naar het stembureau gegaan om te laten weten wat ze vinden van de voorgestel­de grondwetsw­ijziging. De komende zeven dagen kan er in Rusland gestemd worden over de wijziging die ervoor kan gaan zorgen dat president Vladimir Poetin tot 2036 aan de macht blijft.

De president liet onlangs zelf weten dat hij nog niet zeker weet of hij langer aanblijft, mocht de wetswijzig­ing worden aangenomen. Critici, zoals oppositiel­id Aleksej Navalni, beschuldig­en Poetin ervan dat hij voor het leven wil regeren. De president is al sinds 1999 aan de macht. De stembusgan­g stond gepland voor 22 april, maar is verschoven vanwege de uitbraak van het coronaviru­s. Rusland telt zeker 606 duizend besmetting­en en daar komen iedere dag nog duizenden bij. In de stembureau­s zijn maatregele­n genomen om te voorkomen dat mensen elkaar kunnen aansteken. Zo moeten mensen afstand houden en is er handalcoho­l aanwezig. Poetin stelde de grondwetsw­ijziging eerder dit jaar voor. Hoewel het hoger- en het lagerhuis snel instemden met het voorstel, wilde de president de mening van het volk horen.

Medewerker­s van de kiescommis­sie zeggen dat de stembureau­s gisteren al zijn opengegaan, om drukte te voorkomen. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname