Times of Suriname

Toeristen uit Duitse coronasted­en niet welkom elders in het land

-

DUITSLAND - Steeds meer Duitse deelstaten weren reizigers uit de door corona getroffen gebieden in Noordrijn-Westfalen (NRW), de aan Nederland grenzende deelstaat. Na Beieren en Nedersakse­n wil ook Baden-Württember­g mensen uit de getroffen steden Gütersloh en Warendorf verbieden te overnachte­n in bijvoorbee­ld hotels, op kampeerpla­atsen en in vakantiehu­izen.

Alleen als de bezoekers een attest bij zich hebben van een arts dat ze geen corona onder de leden hebben, mogen zij in de deelstaten overnachte­n. In de deelstaat Schleswig-Holstein moeten ze eerst een tijd in quarantain­e.

Maatgevend voor de deelstaten is het aantal nieuwe infecties per 100 duizend inwoners in de zeven dagen voor aankomst. Als dat hoger is dan 50, mogen mensen uit die gebieden worden geweerd. Dat is in de twee steden (omgerekend) het geval.

De beperkinge­n zijn slecht gevallen in de twee steden, die in een regionale lockdown verkeren vanwege de corona-uitbraak in een groot slachthuis. Velen vragen zich af of ze wel op vakantie kunnen. Woensdag stond een lange rij voor het gebouw waar mensen zich kunnen laten testen op het virus.

De minister van Volksgezon­dheid in NRW meldde gisteren overigens dat van de 2000 coronatest­s tot nu toe in Gütersloh er een positief was. (De Telegraaf)

 ??  ?? Voorbereid­ingen op een stembureau in Rusland. (Foto: AD)
Voorbereid­ingen op een stembureau in Rusland. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname