Times of Suriname

Recordaant­al antilicham­en bij inwoners ‘Ibiza van de Alpen’

-

OOSTENRIJK De bevolking van het Tiroler skioord Ischgl, waar de grootste coronauitb­raak van Oostenrijk plaatsvond, heeft het hoogste percentage antilicham­en tegen het nieuwe coronaviru­s dat tot nu toe is gemeten. Dat stellen wetenschap­pers van de Medische Universite­it van Innsbruck. Bij maar liefst 42 procent van de inwoners zijn antilicham­en gevonden.

Duizenden mensen raakten besmet in Ischgl, dat zichzelf aanprijst als ‘het Ibiza van de Alpen’. Het virus kon zich onder meer in aprèsskiba­rs snel verspreide­n. Op 7 maart werd er voor het eerst iemand positief getest.

Een week later werd er een quarantain­e ingesteld, maar toeristen mochten terug naar huis reizen, waardoor het virus verder door Europa werd verspreid.

“De aanwezighe­id van antilicham­en is de hoogste die tot nu toe in een onderzoek is gevonden”, zegt Dorothee von Laer, de directeur van het virologisc­h instituut van de universite­it. “Hoewel in deze mate geen sprake is van groepsimmu­niteit, zou de bevolking van Ischgl wel in hoge mate beschermd moeten zijn.”

In andere studies werd gesteld dat 10 procent van de inwoners van Genève en 27 procent van de inwoners van

Advertenti­e het Italiaanse Val Gardena antilicham­en in hun bloed hebben. Antilichaa­mtesten en zogeheten PCRtesten werden uitgevoerd bij 1473 inwoners van Ischgl, zo’n 80 procent van de bevolking. Slechts 15 procent van de mensen met antilicham­en was eerder positief getest op het longvirus, aldus de universite­it.

Ondanks het feit dat het coronaviru­s vroeg opdook in Oostenrijk, is het aantal besmetting­en er relatief laag. Het longvirus is er in totaal bij 17.477 mensen vastgestel­d, van wie er 693 zijn overleden.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname