Times of Suriname

Opnieuw besmetting­en in vleesindus­trie Duitsland

-

DUITSLAND Duitsland heeft opnieuw te kampen met een coronauitb­raak bij een bedrijf in de vleesindus­trie. Bij een producent van dönervlees in Moers, bij Duisburg, zijn zeventien medewerker­s positief getest op het longvirus. Alle besmette personen en nog eens 43 anderen zijn in quarantain­e gegaan.

Bij het bedrijf werken in totaal 275 mensen. Alle arbeidskra­chten zijn getest, maar nog niet alle resultaten zijn bekend. Het bedrijf is stilgelegd.

Een uitbraak bij een vleesfabri­ek in Gütersloh, eveneens in de aan Nederland grenzende deelstaat NoordrijnW­estfalen (NRW), werden eerder deze week drastische beperkende lockdownma­atregelen voor de districten rond de steden Gütersloh en Warendorf ingesteld. Daardoor moesten 370 duizend mensen terug in een strengere lockdown en werden onder meer bioscopen, cafés en restaurant­s hun deuren weer sluiten. Aanleiding is dat bij minstens 1500 van de 6000 medewerker­s van slachterij Tönnies het virus was vastgestel­d. In Duitsland zijn de afgelopen 24 uur 630 nieuwe besmetting­en met het coronaviru­s vastgestel­d. Dat meldt het Robert Kocht Institut gisteren. Het aantal besmetting­en staat nu op 192.079. Het dodental is met 13 gestegen tot 8927.

Het aantal nieuwe besmetting­en ligt hoger dan een dag eerder toen er 587 werden gemeld. De besmetting­sgraad is fors gedaald tot 0,72, dat was gisteren nog 2,02. Duitsland streeft ernaar dit onder de 1 te houden, dat betekent dat een geïnfectee­rd persoon gemiddeld minder dan één ander persoon aansteekt.

Zeker 176.800 mensen zijn hersteld nadat het virus bij ze was vastgestel­d. Dat zijn er vijfhonder­d meer dan een dag eerder.

Woensdag werd al bekend dat alle ruim 1100 medewerker­s van een kalkoensla­chterij in het Duitse Wildeshaus­en op corona worden getest nadat bij 23 van hen het virus is vastgestel­d.

Een woordvoerd­er van de regio Oldenburg, waar Wildeshaus­en in ligt, meldde dat het testen van de medewerker­s zo snel mogelijk gebeurt. Inmiddels zijn 150 mensen getraceerd en getest die in contact zijn geweest met de besmette medewerker­s.

De kalkoensla­chterij tot de PHWgroep.

(De Telegraaf)

hoort

 ??  ?? Brandweerl­ui aan het werk bij ingestorte gebouw. (Foto: De Telegraaf)
Brandweerl­ui aan het werk bij ingestorte gebouw. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname