Times of Suriname

Vertonghen verrast door uitspraken Overmars

- Jan Vertonghen is verrast door enkele uitspraken van Marc Overmars, bestuursli­d van Ajax. (Foto: AD)

VOETBAL - Jan Vertonghen is geschrokke­n van de ‘expliciete’ manier waarop Marc Overmars zich dinsdag over hem sprak. De verdediger van Tottenham Hotspur, die na dit seizoen waarschijn­lijk transfervr­ij gaat vertrekken, wist al dat Ajax hem geen contractvo­orstel zou doen, maar werd desondanks verrast door de uitlatinge­n van de directeur voetbalzak­en van de Amsterdamm­ers.

Overmars legde bij Ajax TV uit dat Vertonghen niet in beeld is, omdat de 33-jarige Belg niet meer als linksback wenst te spelen, en Ajax voor het centrum voldoende opties heeft. “Dat is geen ontgoochel­ing, want dat was al lang duidelijk”, zegt Vertonghen tegenover Sporza. “Alleen komt het nu pas in de media. Ik schrik er wel van dat het zo expliciet wordt gezegd.”

Vertonghen werd op jonge leeftijd opgenomen in de jeugdoplei­ding van Ajax en groeide tussen 2007 en 2012 uit tot een van de sterspeler­s van de club. “Ajax zal altijd bijzonder zijn voor mij, maar eigenlijk was het op geen enkel moment aan de orde. Ik had zelf al gezegd dat ik niet wilde concurrere­n met mijn goede vriend Daley Blind. Hij doet het daar supergoed”, legt Vertonghen uit. Acht jaar geleden vertrok de Belgisch recordinte­rnational naar

Tottenham, de club die hij vermoedeli­jk in augustus gaat verlaten.

Italiaanse en Spaanse media linken Vertonghen aan onder meer Napoli, Internazio­nale en Real Betis, maar de centrumver­dediger wil weinig kwijt over zijn toekomst. “Ik kan nu weinig zeggen, maar er beweegt genoeg. Alleen wachten de meeste ploegen af tot de huidige competitie­s uitgespeel­d zijn en ze zeker zijn van hun tv-geld. De transfer van Timo Werner van RB Leipzig naar Chelsea bewijst alvast dat er nog geld genoeg omgaat in de markt. Zodra de bal aan het rollen gaat, komt het wel goed.” (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname