Times of Suriname

Internazio­nale stelt teleur

-

VOETBAL - De ontmoeting in de Serie A tussen Internazio­nale en Sassuolo in Milaan was woensdagav­ond wederom een spektakels­tuk. Het team van Roberto De Zerbi dwong een 3-3 gelijkspel af en pakte daarmee een belangrijk punt in de strijd tegen degradatie uit de Serie A. Sassuolo had slechts vier minuten nog om in Milaan aan de leiding te gaan, met dank aan de falende defensie van de thuisploeg. Inter gaf Filip Djuricic alle tijd en ruimte om een pass te geven, waarna Ciccio Caputo niet buitenspel stond en hij de bal achter Samir Handanovic werkte: 0-1. Hoewel Inter via Alexis Sánchez en Cristiano Biraghi kansen kreeg op een gelijkmake­r, bleef het bezoek gevaarlijk op de counter. Het team van Antonio Conte slaagde er uiteindeli­jk in om nog voor rust voor de ommekeer te zorgen.

Een fout van Jérémie Boga was debet aan de gelijkmake­r van Inter: hij zag Milan Skriniar over het hoofd en trapte de verdediger tegen zijn enkel. Romelu Lukaku stuurde Andrea Consigli vanaf elf meter de verkeerde hoek in. Biraghi, wellicht de speler die de meeste indruk bij Inter maakte voor rust, sloeg in de extra tijd toe: na een rush en een combinatie met Alexis schoot hij vanuit een moeilijke hoek de bal hoog in het doel.

In de tweede helft gaf Inter, waar Stefan de Vrij na 54 minuten spelen zijn opwachting maakte, het duel alsnog uit handen en dat had het aan zichzelf te danken. Roberto Gagliardin­i slaagde er bijvoorbee­ld in om de bal voor een open doel vanaf een meter of drie tegen de lat te schieten en dat was een dure misser. Na een overtredin­g van invaller Ashley Young op Mert Müldür tekende Domenico Berardi negen minuten voor tijd vanaf elf meter voor de 2-2. Luttele minuten later leek Borja Valero de winnende treffer te maken, toen hij van dichtbij een vrije trap van Antonio Candreva binnenwerk­te.

Giangiacom­o Magnani tekende uit een hoekschop echter voor de gelijkmake­r en bezorgde Inter zo duur puntenverl­ies. Tot overmaat van ramp incasseerd­e Skriniar in de extra tijd ook nog zijn tweede gele kaart. Door de remise heeft Inter nu een achterstan­d van acht punten op Juventus, dat maandagavo­nd met 0-2 bij Bologna won.

(AD)

VOETBAL - Manchester United heeft woensdagav­ond een belangrijk­e stap gezet richting Champions Leaguevoet­bal. De nummer vijf van de Premier League maakte in eigen stadion geen fout tegen concurrent Sheffield United: 3-0. Anthony Martial nam alle treffers voor zijn rekening. Wolverhamp­ton Wanderers won tegelijker­tijd van Bournemout­h (1-0), de twee ploegen staan op gelijke hoogte en de strijd om de vijfde plek gaat voorlopig tussen hen.

Opvallend aan de opstelling van Manchester United was de basiplaats voor Paul Pogba. De middenveld­er sukkelde maandenlan­g met blessures en stond voor het eerst sinds 30 september weer op het veld vanaf de aftrap. Manchester United leidde bij rust met 2-0 dankzij twee treffers van Martial, en Sheffield United mocht zich gelukkig prijzen met die tussenstan­d.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname