Times of Suriname

Arsenal met grond gelijkgema­akt

-

VOETBAL - Arsenal FC kondigde woensdag de contractve­rlenging aan van vier spelers, onder wie antiheld David Luiz. En deze ingrepen zijn in Engeland onthaald op heel wat kritiek. Ex-speler Emmanuel Petit heeft in zijn column bijvoorbee­ld hard uitgehaald richting het beleid van Arsenal.

De Fransman vindt het onbegrijpe­lijk welke spelers Arsenal de afgelopen jaren aantrok. Petit noemt het behouden van David Luiz als exemplaris­ch voorbeeld van wat er mis is. “David Luiz is al drie jaar geen fatsoenlij­ke voetballer meer, maar ik ben niet verbaasd dat hij een nieuw contract heeft gekregen. Het gehele spelersbel­eid van Arsenal is namelijk teleurstel­lend.” Dat terwijl de defensie juist het zwakst is, zo stelt Petit. “Ik erger me in het bijzonder aan de beslissing­en over de verdedigin­g. We weten allemaal dat de defensie het grote zwakke punt van Arsenal is, maar er verandert al jaren niets. Ik verlang terug naar Arsène Wenger.” De voormalige

flankspele­r is dan ook duidelijk: Arsenal moet hoger mikken. “Als ik Luiz was, had ik dat contract ook getekend, en had ik God op mijn blote knieën bedankt iedere ochtend als ik wakker werd. Hij mag dan wel de Premier League hebben gewonnen bij Chelsea, hij is niet meer dezelfde. Het is een grap. Zoek eens wat fatsoenlij­ke spelers!” (VN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname