Times of Suriname

Opnieuw vier coronabesm­ettingen in NBA

-

BASKETBAL - Het NBAseizoen is nog niet aan zijn herstart toe. Vier spelers, van wie drie kernspeler­s van de Sacramento Kings, hebben positief getest op het coronaviru­s. Ook Malcolm Brogdon van Indiana Pacers liet een positieve test optekenen. Op 30 juli moet het NBAseizoen hervatten in Disney World, Orlando. In aanloop naar die datum worden alle spelers uitvoerig getest. Uit die testronde zijn nu opnieuw vier besmetting­en aan het licht gekomen. Alex Len, Jabari Parker en sterspeler Buddy Hield van Sacramento Kings legden een positieve test af, net als Malcolm Brogdon van Indiana Pacers. Na eerder al de positieve test van Nicola Jokic - die in contact kwam met tennisser Novak Djokovic - zijn de laatste dagen nu vijf nieuwe coronageva­llen vastgestel­d in de NBA.

De spelers gaan nu twee weken in quarantain­e, maar zijn ervan overtuigd dat ze hun team daarna weer kunnen versterken. Alex Len, center bij Kings, reageerde al op zijn besmetting: “Ik onderging een test gisteren en ben positief bevonden. Ik wil Sacramento Kings bedanken voor de goede zorg en de NBA om zulke strikte protocols te voorzien. Daardoor

Advertenti­e kon het virus snel opgespoord worden. Ik ben onmiddelli­jk in isolatie gegaan en kijk ernaar uit om bij mijn ploegmaats te zijn en te gaan voor dat playofftic­ket.”

Buddy Hield, die dit seizoen een gemiddelde haalde van 20 punten per wedstrijd, werd begin deze maand nog gespot op een basketbalw­edstrijd in Oklahoma, met een zaal vol fans. (HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname