Times of Suriname

Publiceert details uit XXL-contract Werner

BILD

-

VOETBAL - Timo Werner maakt na dit Bundesliga­seizoen voor een transferso­m van 53 miljoen euro de overstap van RB Leipzig naar Chelsea. Bij zijn nieuwe club gaat de Duitse internatio­nal er financieel enorm op vooruit. BILD meldde gisteren enkele details uit het contract van Werner op Stamford Bridge en daaruit blijkt dat hij bijna twee keer zoveel gaat verdienen als bij Leipzig.

In Engelse media werd geschreven over een jaarsalari­s van tien miljoen euro, maar volgens BILD komt Werner voor 15,5 miljoen euro per jaar op de loonlijst te staan. Dat is bijna twee keer zoveel als bij Leipzig, waar hij een jaarsalari­s van acht miljoen euro heeft. Daarnaast ontvangt Werner een tekenbonus van elf miljoen. Wanneer hij zijn vijfjarige contract uitzit, verdient hij exclusief bonussen 88,5 miljoen euro bruto. “Ik ben ontzettend blij dat ik voor Chelsea mag tekenen”, zegt Werner vorige week in een eerste reactie op de clubwebsit­e van zijn nieuwe werkgever. “Het maakt me trots dat ik naar deze geweldige club ga. Ik wil RB Leipzig en de supporters bedanken voor vier fantastisc­he jaren. Jullie behouden voor altijd een plekje in mijn hart. Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen met mijn nieuwe ploeggenot­en, een nieuwe trainer en natuurlijk de Chelsea-fans. Samen gaan we een succesvoll­e toekomst tegemoet.”

Werner is de tweede aankoop van manager Frank Lampard voor het nieuwe seizoen. Eerder maakte Chelsea al de komst van Hakim Ziyech bekend. De Marokkaans internatio­nal komt voor een bedrag van veertig miljoen euro over van Ajax. Middels bonussen kan die transferso­m oplopen naar maximaal 44 miljoen. Naar verluidt, aast Chelsea ook op de handtekeni­ng van Kai Havertz van Bayer Leverkusen en Leicester Cityback Ben Chilwell. (VP)

 ??  ?? Timo Werner zal een fors bedrag bij Chelsea verdienen. (Foto: AD)
Timo Werner zal een fors bedrag bij Chelsea verdienen. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname