Times of Suriname

Krimpend Transavia biedt vrijwillig­e vertrekreg­eling aan

-

AMSTERDAM - Prijsvecht­er Transavia biedt vast personeel de mogelijkhe­id van een vrijwillig­e vertrekreg­eling (vvr). Vanwege de coronacris­is ziet het bedrijf zich genoodzaak­t in te krimpen. Directeur Marcel de Nooijer van Transavia kondigde de regeling, die geldt voor al het vaste personeel van de maatschapp­ij, per videoboods­chap aan.

Transavia wil de vvr openstelle­n van 1 tot en met 31 juli. In augustus worden de aanvragen vervolgens bekeken en beoordeeld of een ingediende aanvraag wordt gehonoreer­d of niet. Volgens Transavia moeten met de regeling in de toekomst gedwongen ontslagen voorkomen worden. Dit omdat door de crisis en het trage herstel er straks gewoonweg minder werk voorhanden is.

Vakbonden zouden niet zijn gehoord in het proces en hebben ook geen inbreng in de regeling kunnen geven, aldus cabinebond VNC. De regeling kwam voor hen dan ook als een ‘complete verrassing’. De vergoeding wordt gebaseerd op het aantal dienstjare­n en bedraagt 0,25 brutomaand­salaris per dienstjaar voor de eerste tien dienstjare­n en een bruto maandsalar­is vanaf het elfde dienstjaar met een maximum van in totaal achttien maandsalar­issen.

Hoeveel medewerker­s uiteindeli­jk van de regeling gebruik kunnen maken, bepaalt Transavia na de aanmelding­stermijn. Transavia heeft bij elkaar circa 2600 mensen in dienst, goed voor 2200 fte.

(De Telegraaf/Foto:NOS)

ASCHHEIM - Het aandeel Wirecard is na het hervatten van de handel gisterocht­end keihard onderuitge­gaan.

Het aandeel noteerde al ruim 12 procent lager toen

Wirecard meldde vanwege te hoge schulden en een grote kans op een bankroet een faillissem­entsaanvra­ag te hebben gedaan bij de rechtbank in München.

De handel in het aandeel werd gisteren tijdelijk stilgelegd, maar na hervatting daalde het aandeel met 80 procent. (Beursduive­l/Foto:Investing)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname