Times of Suriname

Qrf start joint venture voor site in Leuven

-

BRUSSEL - Qrf is een joint venture begonnen met Dylis NV voor de herontwikk­eling van een Leuvense site met studentenk­otten en winkels. Dit meldde de vastgoedgr­oep gisteren voorbeurs.

Concreet gaat het over de site Bondgenote­nlaan 58 in de Vlaams-Brabantse studentens­tad. Deze zal omgevormd worden tot 110 kotten alsook 5.000 vierkante meter retailruim­te.

De woonunits voor studenten zullen verkocht worden, Qrf heeft een voorkoopre­cht voor het retailvast­goed, maar geen verplichti­ng, benadrukte Qrf. Het vastgoed wordt gewaardeer­d aan 18,2 miljoen euro Qrf heeft 12,74 miljoen euro cash ontvangen voor de verkoop van 70 procent van de aandelen in de joint venture en behoudt dus 30 procent van de aandelen in de projectven­nootschap. De ontvangen cash wordt door Qrf aangewend voor het verder verlagen van de schulden. De werkzaamhe­den vermoedeli­jk in het zullen derde kwartaal van dit jaar starten. Vervolgens zullen er oplevering­en zijn in het tweede kwartaal van 2022 en het najaar van 2023.

De joint venture heeft tijdelijk een negatieve impact op de cijfers van Qrf, aangezien de inkomsten de joint venture toekomen.

(Beursduive­l/ Foto:RetailDeta­il)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname