Times of Suriname

Vrouw vindt trouwjurk in tuin, 34 kilometer verderop is trouwpak gedumpt

-

Terugkomen van vakantie en een trouwjurk in je tuin vinden. Het overkwam Aly Oedzes Dijk uit het Groningse Jonkersvaa­rt. 34 kilometer verderop vond Renee Bult in Westerbroe­k een trouwpak in de voortuin.

“We kwamen terug van vakantie en mijn man ging even een rondje lopen met de hond. Toen zag hij de kledingzak met daarin de jurk in de heg liggen. Volgens mijn dochter lag hij daar al drie dagen. Zij durfde hem niet te pakken”, zo vertelt Aly aan RTV Noord.

Hoe de jurk in haar tuin beland is, is een groot mysterie.

Volgens Aly ziet de jurk er nog te netjes uit om weg te gooien. “Er zit van alles bij, zoals een hoofdtooi en een sluier.”

34 kilometer verderop trof Renee een trouwpak aan. “Ik heb altijd bij de weg een tafeltje staan met daarop spulletjes die mensen mee mogen nemen en opeens lag er iets wat niet van mij was. Het was een kledingzak met daarin een pak.” Renee liet de zak een paar dagen liggen, maar de eigenaar meldde zich niet. In het pak staan initialen geborduurd en de trouwdatum: 27 mei 2011.

Beide vrouwen

deelden de bijzondere vondsten op Facebook, maar of de twee outfits met elkaar te maken hebben, is nog onduidelij­k. Maar Renee ziet een verband. “Misschien dacht hij wel: “Jij doet mijn pak weg, dan doe ik dat met jouw jurk!”

Renee heeft het pak naar het Leger des Heils gebracht en ook Aly wil de jurk weggeven aan het goede doel. “Of ik de jurk zelf niet wil passen? Haha. De jurk is van een lang en dun persoon, daar pas ik niet in. Ik ben inmiddels 32 jaar getrouwd.”

(MSN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname