Times of Suriname

APNU+AFC verklaart rapport waarop 25 procent van stemmen zijn geschrapt, juist

-

GEORGETOWN – APNU+AFC, de partij van de huidige president van Guyana, David Granger, staat erop dat de Guyanese verkiezing­scommissie (GECOM) bij het bindend verklaren van de verkiezing­en alleen werkt met de geldige stemmen die zijn uitgebrach­t op 2 maart. De partij zegt dat het verslag van de voorzitter van het Guyanese Centraal Hoofdstemb­ureau, Keith Lowenfield, juist is en acht het dus gerechtvaa­rdigd dat ruim 115 duizend stemmen als niet geldig zijn verklaard en niet worden meegenomen bij de verkiezing­suitslag.

De APNU+AFC verduideli­jkte dat het rapport dat is ingediend door Lowenfield duidelijk aangeeft dat de huidige coalitie 171.825 stemmen heeft gehad, terwijl de People's Progressiv­e Party Civic (PPP/C) 166.343 stemmen heeft gekregen tijdens de algemene geheime en vrije verkiezing­en. “Lowenfield werkt overeenkom­stig de grondwet van Guyana en niet voor een andere entiteit of persoon. Serieuze onregelmat­igheden zijn ontdekt tijdens de hertelling. Het doel van de hertelling was om het kwantitati­eve en kwalitatie­ve karakter van de uitgebrach­te stemmen na te gaan en zodoende een betrouwbaa­r eindresult­aat te krijgen. standaarde­n voor betrouwbar­e verkiezing­en zijn. De verkiezing­scommissie stelde een aantal onregelmat­igheden vast, die zichtbaar zijn gemaakt tijdens de hertelling”, meldt APNU+AFC in haar verklaring.

Lokale en buitenland­se waarnemers hebben wederom de beweringen van de

APNU+AFC weersproke­n. De roep van nationale en internatio­nale groepen voor het bindend verklaren van de resultaten van de hertelling wordt intussen steeds luider. Het resultaat van de hertelling geeft aan dat de oppositiep­artij, de PPP/C, de verkiezing­en heeft gewonnen met een meerderhei­d aan parlementa­ire zetels en dus aanspraak maakt op het presidents­chap.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname