Times of Suriname

WHO waarschuwt: miljoenen mensen kunnen nog sterven bij tweede coronagolf

-

PARAMARIBO - In een wereldwijd­e verklaring heeft de Wereld Gezondheid­sorganisat­ie (WHO) er gisteren voor gewaarschu­wd dat de coronaviru­s-pandemie nog miljoenen doden kan eisen, indien er een tweede infectiego­lf uitbreekt. Tegelijker­tijd wijst de gezondheid­sorganisat­ie erop, dat het verloop van de dodelijke uitbraak tot nu toe vrijwel precies is verlopen zoals zij had voorspeld.

“In vergelijki­ng met de Spaanse griep, die zich exact gedraagt als COVID-19, liep de besmetting terug in de zomer, om in ernstigere vorm toe te slaan in september en oktober, waarbij 50 miljoen personen zijn overleden tijdens de tweede golf”, zegt Dr Ranieri Guerra, WHOassiste­nt

directoraa­t-generaal. “De pandemie gedraagt zich zoals wij hadden voorspeld”, herhaalt hij.

Guerra's waarschuwi­ng komt op het moment dat diverse landen in Europa en de andere landen in de wereld, quarantain­emaatregel­en versoepele­n die in eerste instantie in het leven waren geroepen om de verspreidi­ng van het virus in te dammen.

De Europese Unie zal vermoedeli­jk vandaag beslissen welke landen gebonden zullen worden aan strikte reisbeperk­ing, wanneer zij hun grenzen openen voor internatio­nale reizigers.

Omdat de infectiegr­aad en het dodental nog hoog zijn in de VS en delen van ZuidAmerik­a, wordt verwacht dat bezoekers uit die gebieden nog steeds beperkinge­n zullen ondervinde­n bij het reizen naar Europa.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname