Times of Suriname

Moeder aangehoude­n voor mishandeli­ng dochter

-

PARAMARIBO - De politie van Zanderij heeft gisteren de 31-jarige Saskia K aangehoude­n terzake mishandeli­ng van haar 10-jarige dochter. Dit wordt bevestigd door de afdeling Public Relations van de politie.

Via verschille­nde socialemed­iakanalen gaat momenteel een filmpje viraal waarin is te zien hoe een meisje wordt mishandeld door haar moeder. Dit kind is aan handen en voeten gebonden en wordt geslagen met een stok. In het filmpje wordt gezegd dat het kind gestolen heeft en daarom wordt afgestraf. De moeder zegt in dat filmpje dat dit het gedrag is van een kind dat gemaakt is met een dief, dat ook het kind dan een dief zal worden. Het kind ligt machteloos en huilt het uit.

Op sociale media hebben verschille­nde mensen hun afkeur uitgesprok­en over de wijze waarop de moeder het kind straft.

Een broer van de vrouw kreeg dat filmpje ook te zien en die ondernam gelijk acties. Hij stapte naar de politie van Zanderij, in wiens werkressor­t zijn zuster woonachtig is, en deed melding van de mishandeli­ng.

De politie van Zanderij pakte de zaak gelijk aan wat erin resulteerd­e dat de moeder, Saskia K, vrijdagmor­gen is opgespoord en aangehoude­n. Het slachtoffe­r is haar 10jarige dochter. Medisch onderzoek heeft uitgewezen dat het slachtoffe­r geen zwaar lichamelij­k letsel heeft overgehoud­en van de mishandeli­ng.

Uit het voorlopige politieond­erzoek is naar voren gekomen dat Saskia K haar dochter een afranselin­g heeft gegeven, omdat het meisje gezegd heeft dat zij van haar vader, de ex-man van Saskia, houdt. Nadat Saskia die mishandeli­ng had vastgelegd, stuurde zij dat filmpje naar haar ex-man om hem te pijnigen.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zal besloten worden of Saskia K hangende het onderzoek, wel of niet in verzekerin­g zal worden gesteld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname