Times of Suriname

Burgers Kabalebo geconfront­eerd met slecht wegdek

-

KABALEBO - Het weggedeelt­e Section -Apoera heeft een heel slecht wegdek. Kapitein Carlo Lewis van Apoera zegt dat het voor weggebruik­ers heel moeilijk begaanbaar is, omdat er grote kuilen vol met water zijn in de weg.

In september vorig jaar werd het startsein gegeven voor het asfalteren van de wegstrekki­ng Apoera tot en met Washabo. Dit project behelst het opschonen van de goten langs de weg die richting de rivier stromen, het aanleggen van dwarsduike­rs onder de weg, het opbouwen van de fundering middels lateriet en steenslag, het aanbrengen van de asfaltverh­arding, het upgraden van de bruggen in het traject en het aanbrengen van de verkeersbo­rden en wegmarkeri­ng. In de regentijd zit de weg vol kuilen en modder en in de droge tijd hebben de bewoners last van stof. De aannemer Baitali is belast met de werkzaamhe­den.

De burgers van het gebied waren vol lof en dachten dat het jarenlange probleem hiermee opgelost zou worden. De aannemer heeft de weg vanaf Apoera tot en met Section geasfaltee­rd en het deel van Section tot Washabo slechts opgehoogd. De werkzaamhe­den zijn stopgezet. De gemeenscha­p van Apoera wil graag dat de werkzaamhe­den worden afgerond.

Lewis merkt op dat er wisseling van regering zal plaatsvind­en. Of de aannemer door zal gaan met de werkzaamhe­den, is niet duidelijk. Lewis zegt het gevoel te hebben dat de aannemer niet op tijd wordt betaald.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname