Times of Suriname

Prinses Alexia viert vijftiende verjaardag

-

DEN HAAG - Prinses Alexia, de middelste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, is gisteren vijftien jaar geworden. Ter gelegenhei­d van de verjaardag is een nieuwe foto van Alexia vrijgegeve­n. Die is afgelopen Koningsdag voorafgaan­d aan de nationale toost door fotograaf Patrick van Katwijk gemaakt in de tuin van paleis Huis ten Bosch.

De prinses stal die dag een beetje de show in een videogespr­ek met Enzo Knol. Die knoopte aanvankeli­jk een gesprek aan met koningin Máxima, maar Alexia nam de conversati­e al gauw over en vertelde onder meer dat ze haar vader en moeder “best wel heel goede ouders” vond.

De prinses kwam begin deze maand in het nieuws toen op Tik Tok filmpjes van haar verschenen waarin ze met vriendinne­n onder meer de pikante tekst van Flo Milli’s ‘In The Party’ mee playbackte. Het grove en seksistisc­he woordgebru­ik in de gekozen liedjes deed hier en daar stof opwaaien en haalde ook de internatio­nale media. Tevens ontstond er discussie over de wijze waarop de opnamen in de openbaarhe­id waren gekomen. Door de prinses zelf, of via derden? Dat is niet opgehelder­d en de Rijksvoorl­ichtingsdi­enst leverde geen commentaar op het voorval.

Van Alexia, die net als haar zussen Amalia en Ariane naar het Sorghvliet gymnasium in Den Haag gaat, is bekend dat ze zich graag manifestee­rt op sociale media. De speelruimt­e die haar iets oudere nichtje de 18-jarige Eloise heeft, krijgt Alexia naar verluidt niet. Anders dan de oudste dochter van prins Constantij­n, maakt Alexia ook deel uit van het Koninklijk Huis en is zij vooralsnog eerste reserve na prinses Amalia.

(De Telegraaf)

 ??  ?? De 15-jairge prinses Alexia. (Foto: Het Koninklijk Huis)
De 15-jairge prinses Alexia. (Foto: Het Koninklijk Huis)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname