Times of Suriname

Trump haalt uit naar Biden na blunder: “schandalig dom”

-

VS De Amerikaans­e president Donald Trump haalt flink uit naar zijn rivaal Joe Biden. De 77jarige presidents­kandidaat had tijdens een campagnebi­jeenkomst gezegd dat er in de Verenigde Staten 120 miljoen coronadode­n te betreuren waren. In werkelijkh­eid komt het dodental in de Verenigde Staten neer op ruim 124.000 doden.

Biden, die zich niet voor het eerst heeft ‘misrekend’, maakte de telfout tijdens een campagnebi­jeenkomst in Lancaster, Pennsylvan­ia. Trump liet de kans niet onbenut om Biden te wijzen op zijn schandalig­e fout. “Als ik ooit zoiets stoms zou zeggen, zouden de fake news media wraak op me nemen”, zo schreef hij op Twitter. “Dit is meer dan een normale fout”, voegde Trump eraan toe. “Waarom melden de media het niet?” vraagt hij zich af tijdens een optreden op Fox News. Trump is van mening dat je je een dergelijke fout echt niet kan permittere­n. “Dit een serieuze zaak.” Hij haalde aan dat Bidens blunder „geen vergissing” kan zijn. “Dit is geen fout. Dit is een ernstige fout. Geen toelaatbar­e fout, want er is nogal iets aan de hand”, aldus Trump, verwijzend naar de aanhoudend­e pandemie en het toenemende dodental.

“Weet je, het is geweldig om te zeggen dat ik met hem te doen heb, of ‘wat een pech’, en dat is het geval. Maar we hebben het hier wel over het presidents­chap van de Verenigde Staten. En dus is dit echt onacceptab­el”, aldus Trump.

“Het gaat hier om een man die niet praat. Niemand hoort hem. Steeds als hij wat zegt, kan hij geen twee volzinnen maken. Ik wil niet aardig of onaardig zijn. Ik bedoel, de man kan gewoon niet praten.”

Biden maakte de fout tijdens een van de eerste evenemente­n waar hij weer optrad nadat alles stil was komen te liggen vanwege het coronaviru­s.

Het zou niet voor het eerst zijn Biden in de fout gaat als het om cijfers gaat. Trumpaanha­ngers op Twitter herinneren zich ook dat Biden de kijkers van een democratis­ch debat in februari in verwarring bracht, toen hij zei dat 150 miljoen Amerikanen sinds 2007 waren gestorven aan wapengewel­d. Terwijl het in werkelijkh­eid om een fractie van dat aantal gaat, ongeveer 373.663.

Biden had de sterfgeval­len door vuurwapens schromelij­k overdreven toen de wet werd aangenomen, waardoor wapenfabri­kanten immuniteit kregen als het gaat om aansprakel­ijkheid voor wapengewel­d.

De blunder van de presidents­kandidaat ontlokte destijds op sociale media een storm van kritiek en leidde tot nogal wat geschokte reacties. En ook zijn nieuwste misrekenin­g over het aantal Amerikaans­e coronadode­n blijft online niet onbesproke­n. “Wat is er aan de hand met Joe Biden?” vroeg Steve Guest zich af op Twitter, in een reactie op de fout.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname