Times of Suriname

Quarantain­e voor bewoners flatgebouw Duitsland opgeheven

-

DUITSLAND De autoriteit­en in het Duitse Göttingen hebben de quarantain­e opgeheven van de ongeveer 700 bewoners van een flat in de stad in Nedersakse­n. De bewoners gingen een week geleden gezamenlij­k in isolatie toen 120 mensen uit het pand besmet bleken met het coronaviru­s.

De quarantain­e is opgeheven nadat uit 600 tweede coronatest­s vier positieve gevallen werden ontdekt. Mensen die als individuee­l geval in quarantain­e waren, blijven geisoleerd.

Het gaat om een flatgebouw van achttien verdieping­en aan de noordelijk­e rand van de binnenstad waar al eerder een corona-uitbraak was geweest. Volgens de autoriteit­en hebben leden van meerdere huishouden­s tijdens privéfeest­en in mei de hygiëne en afstandsre­gels overtreden.

De afzonderin­g van de flat verliep niet zonder slag of stoot. De politie had afgelopen weekend de grootste moeite om de bewoners binnen te houden. Zaterdag probeerden ongeveer honderd bewoners uit te breken. Ze probeerden door het hek te komen dat rond het pand was neergezet en raakten daarbij slaags met de politie. Enkele politiemen­sen raakten daardoor gewond. De politie werd bekogeld met stukken metaal en vuurwerk.

(HLN)

 ??  ?? De flatbewone­rs zijn blij dat de quarantain­e is opgeheven. (Foto: HLN)
De flatbewone­rs zijn blij dat de quarantain­e is opgeheven. (Foto: HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname