Times of Suriname

Arsenal pakt overwinnin­g

- PierreEmer­ick Aubameyang van Arsenal wordt onderuit gehaald door Jack Stephens van Southampto­n. Stephens kreeg voor deze handeling de rode kaart. (Foto: EPL)

VOETBAL - Arsenal is er voor het eerst sinds de hervatting van de Premier League in geslaagd om een wedstrijd te winnen. Na twee nederlagen op rij was de ploeg van manager Mikel Arteta donderdaga­vond met 0-2 te sterk voor Southampto­n, een zege die ingeleid werd door een behoorlijk­e blunder van doelman Alex McCarthy. Het betekent voor the Gunners de eerste overwinnin­g sinds 7 maart, toen West Ham United met 1-0 verslagen werd.

Arsenal begon sterk in Southampto­n en zag PierreEmer­ick Aubameyang de lat raken. Uiteindeli­jk stond binnen twintig minuten de openingstr­effer op het scorebord, al was die voor een groot deel op het conto te schrijven van Southampto­n-doelman McCarthy. Hij treuzelde te lang na een terugspeel­bal van Jan Bednarek, waarna hij de bal tegen Nketiah aan schoot. McCarthy kon de schade daarna niet meer herstellen en zag de jonge spits de openingstr­effer aantekenen. Nketiah kreeg in het slot van de tweede helft nog een mogelijkhe­id om zijn tweede van de avond op het scorebord te brengen, maar hij maaide in kansrijke positie over de bal heen.

In de eerste fase na rust vielen er weinig hoogtepunt­en te noteren. Arteta bracht met Joe Willock en Sead Kolasinac vers bloed in zijn ploeg, maar zag dat Arsenal verzuimde om door te drukken. Southampto­n bleef daardoor in de wedstrijd en kreeg met nog een kwartier op de klok een goede mogelijkhe­id via Nathan Redmond, die de bal in het zijnet schoot. Kort daarna testte Shane Long Emiliano Martínez, maar de vervanger van de geblesseer­de Leno wist het doel schoon te houden. Uiteindeli­jk trok Arsenal de wedstrijd in de slotfase definitief naar zich toe.

Na een dramatisch­e terugspeel­bal van PierreEmil­e

Højbjerg zag Jack Stephens zich genoodzaak­t om de doorgebrok­en PierreEmer­ick Aubameyang naar het gras te werken. Scheidsrec­hter Graham Scott stuurde Stephens met een rode kaart van het veld. De daaropvolg­ende vrije trap van de ingevallen Lacazette werd matig verwerkt door McCarthy, waardoor Willock de rebound tegen de touwen kon werken: 0-2. (AD)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname