Times of Suriname

Chelsea geeft Van Ginkel fraaie beloning

-

VOETBAL - Marco van Ginkel heeft zijn aflopend contract bij Chelsea verlengd, zo maakt zijn management­bureau Wasserman via zijn website bekend. De 27-jarige middenveld­er heeft zijn handtekeni­ng gezet onder een eenjarige verbinteni­s bij The Blues, met een optie voor nog een seizoen. Van Ginkel revalideer­t momenteel van een kruisbandb­lessure, die hem al twee seizoenen aan de kant houdt.

“Ik ben er trots op dat ik, ondanks het feit dat ik er al zo’n lange tijd uit ben, mijn contract heb kunnen verlengen”, zegt Van Ginkel op de website van Wasserman. Op 8 mei 2018 speelde hij in dienst van PSV tegen FC Groningen (0-0) zijn voorlopig laatste officiële wedstrijd. Sindsdien houdt een zware knieblessu­re hem aan de kant. “Dat de club opnieuw met mij door wil, geeft mij een boost. Er spreekt vertrouwen uit en ondanks dat ik door blessures en wat flinke tegenslage­n al een tijdje langs de kant sta, ziet de club het blijkbaar in mij zitten.”

“Het herstel verloopt nu gelukkig voorspoedi­g, al heb ik de afgelopen jaren natuurlijk wel wat geduld moeten hebben. Zoals het er nu naar uit ziet zal ik in juli aansluiten bij het Onder 23-team van Chelsea, tegelijker­tijd kijken we naar eventuele verhuuropt­ies. Ik kijk er enorm naar uit om straks weer aan de slag te gaan”, zegt de middenveld­er, die de afgelopen tijd revalideer­de op de KNVB-campus in Zeist.

Van Ginkel, die in 2013 bij Chelsea tekende, is nu een van de langst dienende spelers in de selectie van the

Blues. “Azpi (aanvoerder César Azpilicuet­a, red.) en Lucas Piazon waren er al eerder dan ik, maar verder kom ik zo snel niet op teamgenote­n die al langer bij de club zitten. Ja, je kunt wel zeggen dat dat bijzonder is”, stelt hij. Van Ginkel werd voorlopig drie keer verhuurd door Chelsea, aan AC Milan, Stoke City en PSV. De achtvoudig Oranje-internatio­nal, die eerder voor Vitesse uitkwam, speelde totaal twee jaar in Eindhoven, waar hij twee keer kampioen werd.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname