Times of Suriname

Juventus heeft Melo bijna binnen

-

VOETBAL - Athur Melo gaat Barcelona deze transferzo­mer inruilen voor Juventus. De Braziliaan­se middenveld­er is onderdeel van een ruildeal, daar Miralem Pjanic volgens Spaanse en Italiaanse media de omgekeerde weg zal bewandelen. RAC1 weet vrijdag te melden dat Arthur toestemmin­g heeft gekregen om na de wedstrijd van zaterdagmi­ddag tegen Celta de Vigo naar Italië af te reizen om zijn overstap naar de Italiaanse grootmacht af te ronden.

Het Catalaanse radiostati­on meldt dat Arthur groen licht heeft gekregen om naar Turijn te gaan om de medische keuring te ondergaan. Barcelona wil de twintigvou­dig internatio­nal pas na zaterdag laten gaan omdat de Braziliaan nog hard nodig is op het middenveld van trainer Quique Setién. Door de blessures van Frenkie de Jong en Sergio Busquets is de spoeling op het middenveld dun. De verwachtin­g is dan ook dat Arthur in het Estadia Balaídos aan de aftrap verschijnt.

Volgens Sport maakt Arthur voor zeventig miljoen euro de overstap naar de Italiaanse recordkamp­ioen, terwijl Pjanic naar het Camp Nou komt voor een transferso­m van zestig miljoen. De dertigjari­ge Pjanic verliet in 2016 AS Roma voor Juventus en kwam sindsdien 170 keer in actie voor la Vecchia Signora in alle competitie­s en was daarin goed voor 22 doelpunten.

Advertenti­e Eerder deze week bracht dezelfde krant naar buiten dat de Bosnisch internatio­nal lucratieve aanbieding­en van Chelsea en Paris SaintGerma­in naast zich neer heeft gelegd omdat hij zijn zinnen heeft gezet op een transfer naar Barcelona.

De 23-jarige Arthur kwam in 2018 in Barcelona terecht. De Catalanen kochten hem voor 31 miljoen euro weg bij Grêmio, een bedrag dat middels variabelen nog met 9 miljoen kon oplopen. Zijn contract in het Camp Nou loopt door tot aan de zomer van 2024 en hij beschikt over een ontsnappin­gsclausule van vierhonder­d miljoen euro. Zijn marktwaard­e wordt door Transferma­rkt geschat op 56 miljoen euro. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname