Times of Suriname

KNVB maakt programma bekend

-

VOETBAL - De Keuken Kampioen Divisie zal in het weekend van 28, 29 en 30 augustus van start gaan. Dat blijkt uit de competitie­plannen die vrijdag door de KNVB zijn gepublicee­rd. De Eredivisie begint zoals verwacht in het weekend van 12 en 13 september. Met de data voor de eerste wedstrijde­n in de Keuken

Kampioen Divisie worden de versoepeli­ngen die het kabinet woensdag bekendmaak­te gebruikt. In eerste instantie leek profvoetba­l in Nederland voor 1 september niet mogelijk, maar dat gaat er nu dus toch van komen. Dat blijkt uit de plannen van de KNVB, die op de bondswebsi­te na te lezen zijn. In het weekend van 4, 5 en 6 september zijn er interlands in het kader van de Nations League, waarop een week later de Eredivisie van start gaat.

Volgend seizoen zijn er in de Eredivisie vier doordeweek­se speelronde­s: 22/23 december, 12/13/15 januari, 26/27/28 januari en 13 mei (Hemelvaart­sdag). De Keuken Kampioen Divisie wordt behoudens de eerste periode voornameli­jk op vrijdag gespeeld. De clubs wilden in de eerste periode op vrijdag tot en met dinsdag voetballen en die wens is gehonoreer­d. Op 14 mei staat de laatste speelronde in de KKD gepland, twee dagen later wordt de Eredivisie afgerond. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname