Times of Suriname

Concacaf last WK kwalificat­iewedstrij­den van september af

-

VOETBAL – De nationale voetbalsel­ectie van Suriname zal in september geen kwalificat­iewedstrij­den meer spelen voor de FIFA World Cup, dat in 2022 gehouden wordt in Qatar. Dit heeft ‘The Confederat­ion of North, Central American and Caribbean Associatio­n Football’ (Concacaf) donderdag bekend gemaakt, na de bekendmaki­ng van de FIFA. De FIFA heeft de internatio­nale wedstrijde­n van september afgelast wegens het corona- virus.

De Concacaf was van plan om in september, oktober en november de kwalificat­iewedstrij­den te spelen. Volgend jaar maart en september zouden de kwalificat­iewedstrij­den afgerond worden, waarbij drie landen zich rechtstree­ks zouden plaatsen voor de FIFA World Cup 2022. Nummer vier zou playoffs spelen voor een plaats in Qatar. De Concacaf geeft verder aan dat er een ander systeem ingevoerd zal worden, om te bepalen welke landen de Concacaf zal vertegenwo­ordigen in Qatar. “Wij weten nog niet hoe het systeem eruit gaat zien, maar wij werken eraan en zijn nu in de laatste fase”, geeft de Concacaf in haar persberich­t.

Een van de systemen die is voorgedrag­en door de leden van de Concacaf is, om drie groepen te hebben van vier landen. Hierbij zouden Amerika, Mexico en Costa Rica de groepshoof­den zijn. De groepswinn­aars zouden zich plaatsen voor de Concacaf, terwijl de nummers twee in een round-robin gaat bepalen wie playoffs zal spelen. De Concacaf geeft verder aan dat de periode van internatio­nale wedstrijde­n met zeven dagen is verlengd en dit geeft de organisati­e wat ruimte, zodat nu vier landen kunnen spelen in plaats van twee.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname