Times of Suriname

Geen Fed Cup en Davis Cup dit jaar

-

TENNIS - Vanwege de coronapand­emie kan de Fed Cup in het vrouwenten­nis dit jaar niet doorgaan, zo maakten de organisato­ren vrijdag bekend. Het toernooi wordt verplaatst naar 13 tot 18 april 2021 in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Ook de Davis Cup in het mannentenn­is wordt voor dit jaar van de kalender gehaald. Het toernooi wordt verplaatst naar eind november 2021, in de Spaanse hoofdstad Madrid.

In de Finals van de Fed Cup nemen twaalf landen, waaronder België, het tegen elkaar op. In groep B zijn Australië en WitRusland de tegenstand­ers. Vorig jaar won Frankrijk het toernooi. De playoffs vinden nu plaats in februari. De winnaar van dat duel kan zich in het najaar van 2021 plaatsen voor de volgende editie van de Finals.

De ITF zei niet overwogen te hebben het eindtoerno­oi zonder toeschouwe­rs af te werken. “Dit was de beste oplossing met het oog op de gezondheid van alle betrokkene­n en de integritei­t van de competitie”, aldus ITFvoorzit­ter David Haggerty.

In de Davis Cup strijden achttien landen tussen 22 en 28 november 2021 voor de eindzege. België, zonder David Goffin, werd begin maart met 32 geklopt door Hongarije en zal er dus niet bij zijn op de eerstvolge­nde editie. De 24 wedstrijde­n die dit jaar in september gepland stonden in Wereldgroe­p I en II, werden verschoven naar maart en september volgend jaar. Ons land zal in de barrages voor Wereldgroe­p I uitkomen tegen Bolivia, op 18 tot 20 september. Een overwinnin­g is dan nodig om mogen mee te doen aan de kwalificat­ies voor de editie van 2022.

(HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname