Times of Suriname

Fagron verlengt samenwerki­ng met Alliance Healthcare

-

ROTTERDAM - Fagron en Alliance Healthcare hebben hun samenwerki­ng in Nederland verlengd. Dit bevestigde Fagron gisteren, na een melding van Alliance. Alliance kiest voor nog eens twee jaar voor de oplossinge­n van Fagron. Het gaat om apotheekbe­reidingen, crèmes, zalven en verpakking­en.

Onder Alliance vallen Alphega

Er werden geen financiële details vrijgegeve­n.

ING wist te melden dat ook CEBAN en nieuwkomer ACE Pharmaceut­icals het contract probeerden binnen te halen.

Eerder al verloor Fagron de

Healthcare en Bootsapoth­eken. contracten met Mosadex en Brocacef, waardoor de winst ditmaal een kleine opsteker is, aldus analist Stijn Demeester. Mosadex en Brocacef hebben volgens ING een marktaande­el van bijna 50 procent, waar Alliance op 9 procent zit.

Door toenemende concurrent­ie verwacht Demeester dat de prijzen en de marges op de Nederlands­e bereidings­markt onder druk zullen komen te staan.

ING heeft een Houden advies op Fagron met een koersdoel van 19,50 euro. Het aandeel daalde gisterocht­end met 0,3 procent tot 19,73 euro. (Beursduive­l/Foto:LinkedIn en foto2:Commercial Fleet)

HOUTEN - De Duitse klusketen Hornbach heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar tot 1 juni een hogere omzet geboekt. Hoewel internatio­naal bijna de helft van de doe-het-zelfzaken tijdelijk gesloten waren in verband met coronamaat­regelen steeg de omzet met 17,8 procent. De vijftien Nederlands­e vestiginge­n bleven wel open en hebben samen met onlineverk­open sterk bijgedrage­n aan de groei. “Het was een bijzonder eerste kwartaal”, vertelt algemeen directeur Evert de Goede van Hornbach Bouwmarkt

Nederland. “Twee weken na aanvang voerden we de eerste maatregele­n voor de veiligheid van onze medewerker­s en klanten in. Dat betekende onder andere beperkte openingsti­jden en regulering van bezoekersa­antallen. Ook riepen we iedereen op om zo veel mogelijk thuis te blijven.” Klusketens, waaronder dus Hornbach, lijken volop te profiteren van de coronacris­is doordat veel mensen die noodgedwon­gen thuis bleven, klussen in huis oppakten. Hornbach merkte vooral dat klanten heel functionee­l hun inkopen kwamen doen en goed voorbereid waren.

Sinds 6 mei zijn alle 160 filialen van Hornbach weer geopend. De directie ziet voor de komende maanden nog wel veel economisch­e risico’s, die een negatief effect op de omzet- en winstontwi­kkeling kunnen hebben. In Nederland gaat op 6 juli bij de vestiging in Nieuwegein een drive-in voor consumente­n en profession­als open. In het najaar van 2021 gaan naar verwachtin­g de deuren van de zestiende locatie in Nederland open. Het gaat om een winkel in Apeldoorn.

(De Telegraaf)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname