Times of Suriname

Omzet Hennes & Maurtiz gehalveerd

-

STOCKHOLM - Hennes & Mauritz heeft in het tweede kwartaal van 2020 de omzet zien halveren als gevolg van de coronacris­is, toen veel winkels van de keten gesloten bleven. Dit maakte het Zweedse modeconcer­n gisterocht­end bekend.

In het afgelopen kwartaal dat eindigde op 31 mei van dit jaar boekte H&M een omzetdalin­g van 50 procent tot 28,7 miljard Zweedse kroon, omgerekend circa 2,7 miljard euro.

Half april was 80 procent van de winkels in verband met de coronapand­emie gesloten, aldus het bedrijf vrijdag. De omzet via online-kanalen steeg in het afgelopen kwartaal overigens met 36 procent en in lokale valuta was dit 32 procent.

Het resultaat na eenmalige posten daalde naar een verlies van 6,5 miljard Zweedse kroon, en na belastinge­n naar 5 miljard kroon negatief.

In de periode van 1 tot en met 24 juni daalde de omzet van de groep op jaarbasis met 25 procent als deze wordt uitgedrukt in lokale valuta. Tot nu toe is nog altijd 7 procent van het winkelbest­and gesloten, terwijl een relatief groot deel van de winkel moet opereren onder lokale voorwaarde­n en met beperkte openingsti­jden. Voor het volledige boekjaar wordt de snelheid van het aantal te sluiten winkels verhoogd, terwijl voor de opening van nieuwe winkels juist een lager tempo wordt aangehoude­n. Per saldo sluit het bedrijf naar verwachtin­g 40 winkels. (Beursduive­l/ Foto:ukranews)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname