Times of Suriname

Fed beoordeelt Amerikaans­e banken als sterk genoeg

-

WASHINGTON - De Amerikaans­e banken zijn sterk genoeg om de coronacris­is te overleven. Dit bleek uit een stresstest van de Federal Reserve.

“Het bancaire systeem is een bron van kracht geweest gedurende de crisis”, zei de Fed. “De resultaten van onze analyses laten zien dat onze banken zelfs bij de zwaarste schokken sterk kunnen blijven.”

Volgens

de

Fed

zou

een langdurige recessie de bank opzadelen met mogelijk tot wel 700 miljard dollar aan kredietver­liezen. Daarom wil de centrale bank dat de Amerikaans­e banken in elk geval het komende kwartaal geen aandelen meer inkopen en alleen dividend uitkeren als er genoeg winst wordt behaald.

De centrale bank houdt er rekening mee dat de werklooshe­id zal pieken tussen de 15,6 en 19,5 procent.

Toch meent de Fed dat de banken sterk genoeg zijn om de coronastor­m te doorstaan. Wel moeten deze later dit jaar plannen indien bij de centrale bank waarin zij toelichten hoe zij de tegenwind denken op te vangen.

Vijf Amerikaans­e toezichtho­uders, waaronder de Fed, hebben donderdag regels voor de bankensect­or versoepeld, die dateren uit de tijd van de vorige financiële crisis.

Het gaat om een aanpassing van het verbod voor banken om te investeren in hedgefunds of private equity fondsen. Dit verbod hangt samen met het verbod voor banken om beurshande­l te drijven voor eigen rekening.

(Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname