Times of Suriname

Personen moeten autopapier­en nu wel in orde maken

-

PARAMARIBO - Personen wier autopapier­en tijdens de periode van lockdown zijn vervallen, worden opgeroepen hun stukken nu in orde te maken. De zogenaamde dispensati­e die vanaf maart gold, is sinds gisteren niet meer van toepassing. Humphrey Naarden, hoofdinspe­cteur van politie, tevens hoofd van de afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname, zegt aan de krant dat autobezitt­ers er niet meer van uit moeten gaan dat zij nog langer met een vervallen rijbewijs of keuringsbe­wijs kunnen rondrijden.

Tijdens de total lockdownpe­riode hield de politie wel rekening hiermee, omdat de instanties en bedrijven waar de autobezitt­ers moesten gaan voor het verlengen van hun rijbewijs en herkeuring van hun voertuig dicht waren. Personen zouden daarom tijdens controle van de politie niet beboet worden. Aangezien de lockdown ruim een week geleden is opgeheven door president Desi Bouterse, komt er nu veranderin­g hierin; omdat de afdeling Rijbewijze­n en de keuringsta­tions weer open zijn.

“De zogenaamde automatisc­he verlenging van het rijbewijs is niet meer van kracht, dus de mensen moeten nu wel ervoor zorgen dat ze zo snel mogelijk met hun onderligge­nde stukken zoals een uittreksel en doktersver­klaring gaan naar de afdeling Rijbewijze­n

van de politie om in aanmerking te komen voor een nieuw geldig rijbewijs van tien jaar. Hetzelfde geldt als het gaat om vervallen nummerbewi­jzen. Voor een ander geldig nummerbewi­js moet men gaan naar de afdeling Nummerbewi­jzen”, aldus de hoofdinspe­cteur. Hij zegt dat nadat een auto-eigenaar zijn stukken heeft ingediend bij de afdeling Rijbewijze­n hij of zij een bewijs ontvangt waardoor die kan deelnemen aan het verkeer. Voor verlenging van het rijbewijs kan men dagelijks terecht bij de betreffend­e afdeling en wel vanaf 07.00 uur zegt de hoofdinspe­cteur. Hij zegt dat de mensen bij het betreden van deze afdeling van de politie wel de COVID-19-regels (verplicht mond-neusmasker en sociale afstand houden) in acht moeten nemen.

Wat betreft de vervallen verzekerin­gsbewijzen zal de politie conform de wet optreden. Ten eerste omdat verzekerin­gsbedrijve­n hun diensten online aanbieden, waardoor het makkelijk is om een nieuw verzekerin­gsbewijs te bekomen, verduideli­jkt Naarden. “De politie zal in deze geen enkele kans nemen en als iemand een vervallen verzekerin­gsbewijs heeft, zal die niet alleen worden bekeurd, maar ook zal de persoon zich niet meer met het voertuig op straat mogen begeven, omdat de politie het meteen zal laten wegslepen naar een opbergloca­tie van de politie of dichtstbij­zijnd politiebur­eau. De wet is heel duidelijk hieromtren­t en een onverzeker­d voertuig mag zich niet op de openbare weg begeven”, zegt Naarden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname