Times of Suriname

Woning en auto in vlammen opgegaan Vier gascilinde­rs geëxplodee­rd

-

PARAMARIBO – Een woning en auto zijn zondag in De Goede Verwachtin­g in vlammen opgegaan. Brandweerv­oorlichter Olton Pinas zegt aan de krant dat toen de brandweer ter plaatse kwam, het huis al in lichterlaa­ie stond.

Het gaat om een laagbouw houten woning waarin een echtpaar woonde. Ten tijde van de brand stond de vrouw te praten met anderen aan de voorzijde van het huis. Ze zag rookontwik­keling aan de achterzijd­e van het huis. Ze nam een kijkje maar het was al te laat. Een groot deel van de woning stond in brand.

Volgens de vrouw heeft het vuur zich gauw verspreid. Zij riep om hulp en probeerde samen met omstanders de brand te blussen. Het gelukte haar niet, waarna de brandweer in kennis werd gesteld. Pinas geeft aan dat er zes gascilinde­rs in het huis waren, waarvan vier zijn geëxplodee­rd. Een witte wagen die aan de voorzijde stond geparkeerd, is uigebrand. De brandweer kreeg de melding van de brand om 17.21 uur. Zij rukte binnen drie minuten uit en arriveerde ter plaatse om 17.30 uur. Zij kreeg de brand onder controle om 18.14 uur. Er deden zich geen persoonlij­ke ongelukken voor. Een belendend pand heeft schroeisch­ade aan de linkerzijd­e en de windveer overgehoud­en; de ruiten zijn gesprongen door de hitte. Geen van beide panden zijn verzekerd, maar ze zijn wel aangeslote­n op het elektricit­eitsnet. De oorzaak van de brand is nog niet bekend; de politie is bezig met het onderzoek.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname