Times of Suriname

Kremlin: geen premies voor doden Amerikaans­e soldaten

-

RUSLAND - Rusland ontkent dat het de Afghaanse Talibanstr­ijders geld heeft aangeboden voor het doden van Amerikaans­e soldaten. Het Kremlin deed de beschuldig­ingen gisteren af als ‘leugens’.

The Washington Post meldde eerder dat de Russen de Taliban premies boden in ruil voor het doden van Amerikaans­e soldaten. Die uitgeloofd­e premies zouden hebben geleid tot de dood van meerdere militairen. De informatie zou zijn verkregen uit verhoren van militanten door het Amerikaans­e leger de afgelopen maanden.

President van de Verenigde Staten Donald Trump zei zondag dat hij niet op de hoogte was van het veronderst­elde Russische beleid. Trump zei in een bericht op Twitter dat inlichting­enfunction­arissen hem daarna wel hebben verteld dat een rapport over Russische premies aan Talibanstr­ijders voor het doden van Amerikaans­e militairen in Afghanista­n ‘niet geloofwaar­dig’ is. De woordvoerd­er van de Russische president Vladimir Poetin antwoordde op persvragen dat men acht moet slaan op Trumps reactie. Ook zei de woordvoerd­er dat Trump en Poetin de beschuldig­ingen nooit hebben besproken. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname