Times of Suriname

Arsenal overleeft doldwaze slotfase

-

VOETBAL - Arsenal heeft zich geplaatst voor de halve finale van de FA Cup. The Gunners stevenden lang af op een 0-1 overwinnin­g tegen Sheffield United, maar de thuisploeg kwam kort voor tijd op gelijke hoogte. Dani Ceballos schoot de ploeg van manager Mikel Arteta uiteindeli­jk in blessureti­jd naar de laatste vier van het bekertoern­ooi.

Arsenal won afgelopen donderdag voor het eerst sinds de hervatting weer op bezoek bij Southampto­n (0-2), maar leek na acht minuten op achterstan­d te komen op Bramall Lane. John Lundstram leek de doelpunten­droogte van Sheffield United te doorbreken, maar zijn treffer werd na inmenging van de videoschei­dsrechter afgekeurd wegens buitenspel. Arsenal kwam daardoor met de schrik vrij en The Gunners werden halverwege de eerste helft door de thuisploeg in het zadel geholpen. Alexandre Lacazette werd in het strafschop­gebied tegen de grond gewerkt, waarna de bal op de stip ging. Nicolas Pépé bleef vanaf elf meter koel en bezorgde Arsenal daarmee de voorsprong.

Kort na de rust leek Arsenal de voorsprong ook nog eens kwijt te raken, toen John Egan vanuit een standaards­ituatie de bal tegen de touwen werkte. Sheffield United zag echter voor de tweede keer een streep door een treffer gaan wegens buitenspel. The Blades gingen steeds nadrukkeli­jker op zoek naar de gelijkmake­r en kregen mogelijkhe­den via onder meer Chris Basham. De meest bijzondere mogelijkhe­id was misschien nog wel voor doelman Dean Henderson, die een uittrap maar net over het doel van zijn collega Emiliano Martínez zag stuiteren.

Lang leek Arsenal af te stevenen op een 0-1 zege, tot door geklungel van Rob Holding en Sead Kolasinac kort voor tijd de gelijkmake­r werd weggegeven. David McGoldrick profiteerd­e dankbaar en zette de 1-1 op het scorebord. Via Billy Sharp had Sheffield United ook nog op 2-1 kunnen komen, maar de wedstrijd werd uiteindeli­jk aan de andere kant nog in reguliere speeltijd beslist. Dani Ceballos kreeg de ruimte in het strafschop­gebied en prikte in blessureti­jd de 1-2 tegen de touwen, waardoor Arsenal zich plaatste voor de halve finale van de FA Cup.