Times of Suriname

Elia gepolst voor terugkeer naar Eredivisie

-

VOETBAL - FC Twente heeft zich officieel gemeld bij Eljero Elia, zo meldt Voetbal Internatio­nal. De Eredivisio­nist wil er naar verluidt alles aan doen de buitenspel­er deze zomer te strikken. De 33-jarige aanvaller heeft de club laten weten pas te willen luisteren naar de plannen zodra hij na dit seizoen klaar is bij Istanbul Basaksehir.

Elia beschikt in Turkije over een aflopend contract, maar de club wil graag een nieuwe deal aangaan. Istanbul Basaksehir is erg tevreden over de aanvaller en probeert al sinds de winterstop zijn aflopende verbinteni­s te verlengen. Elia staat ook in de belangstel­ling van Besiktas, terwijl ook Sivasspor zich voor hem heeft gemeld. In januari kon hij naar het Argentijns­e Talleres verkassen.

‘Maar voor al die clubs geldt dat Elia pas wil praten na het einde van de Turkse Süper Lig’, zo klinkt het. FC Twente is niet alleen bezig met de terugkeer van Elia, die van 2007 tot 2009 actief was bij de Tukkers. De club hoopt ook Karim El Ahmadi in te kunnen lijven. De middenveld­er, die speelt bij Al-Ittihad en pas op 4 september transfervr­ij is, heeft echter laten weten dat hij voorlopig nog wil nadenken over zijn toekomst.

Technisch directeur Jan Streuer wil daarnaast doelman Joël Drommel en middenveld­er Lindon Selahi niet kwijt. Het duo werd in de voorbije weken aan verschille­nde clubs gelinkt, maar volgens Streuer is er niets concreets. “Maar ook al is er belangstel­ling, wij willen verder met deze twee jongens”, citeert TC Tubantia. Er is wel interesse van het Cypriotisc­he Limasol voor Xandro Schenk. De centrumver­dediger staat nog een jaar onder contract in Enschede.

(VP)

 ??  ?? FC Twente wil Eljero Elia terughalen naar de Eredivisie. De aanvaller is momenteel speler van Istanbul Basaksehir. (Foto: Goal)
FC Twente wil Eljero Elia terughalen naar de Eredivisie. De aanvaller is momenteel speler van Istanbul Basaksehir. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname