Times of Suriname

Mario Gómez zet punt achter loopbaan

-

VOETBAL - Mario Gómez heeft zondag zoals verwacht een punt achter zijn loopbaan gezet. De 36-jarige spits dwong eerder op de dag met VfB Stuttgart promotie naar de Bundesliga af.

Gómez begon zijn loopbaan in 2003 bij Stuttgart en besloot in de zomer van 2018 terug te keren bij de club waarmee hij in 2007 de landstitel veroverde. De Duitse spits kon vorig seizoen niet voorkomen dat ‘Die Schwaben’ naar de Tweede Bundesliga degradeerd­en, maar hielp ze dit seizoen weer aan promotie.

Stuttgart ging zondag tijdens de laatste speelronde weliswaar onderuit tegen SV Darmstadt (1-3), maar de tweede plek en daarmee rechtstree­kse promotie kwam niet meer in gevaar. Gómez luisterde het laatste duel uit zijn loopbaan op met zijn zevende competitie­treffer van het seizoen en kreeg een publiekswi­ssel.

“Dit was mijn laatste missie”, zei de 78-voudig internatio­nal van Duitsland in de voor publiek gesloten Mercedes-Benz Arena. “Er waren meerdere momenten dat de tranen in mijn ogen stonden. De emotionele explosie was enorm, ook al mochten er geen fans in het stadion zijn. Dit is het juiste moment om afscheid te nemen.”

Gómez kende de hoogtijdag­en van zijn loopbaan bij Bayern München, waarmee hij tussen 2009 en 2013 twee keer landskampi­oen werd en de Champions League won. Hij speelde 174 officiële duels voor ‘Der Rekordmeis­ter’ en kwam daarin 113 keer tot scoren. Daarna speelde Gómez ook nog voor Fiorentina, Besiktas en VfL Wolfsburg.

(NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname