Times of Suriname

Enorme klappen bij Engelse voetbalbon­d

-

VOETBAL - De Engelse voetbalbon­d FA moet tientallen banen schrappen als gevolg van de coronacris­is. Het bestuur wil 124 functies laten vervallen. Er worden 42 vacatures niet opgevuld en 82 mensen raken hun baan kwijt.

De FA kondigde bijna twee maanden geleden al forse bezuinigin­gen aan. Het budget moet in de komende vier jaar steeds met ongeveer 85 miljoen euro worden ingekrompe­n om zo een verlies van naar schatting 340 miljoen euro aan inkomsten op te vangen. Zo kan Wembley, het stadion in Londen dat eigendom is van de FA, al sinds maart niet worden gebruikt voor onder meer concerten. Ook de American footballer­s uit de NFL komen niet naar Londen toe.

De Engelse federatie ontkomt naar eigen zeggen niet aan een ontslagron­de. “De situatie is zo slecht geworden, dat we op het punt zijn gekomen dat we ons personeels­bestand moeten inkrimpen om de financiële gevolgen van deze crisis op te vangen.”

In totaal werken bijna 1200 mensen bij de FA, waarvan er 825 met voetbal bezig zijn. De anderen werken in het stadion of in het hotel dat eigendom is van de bond.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname