Times of Suriname

Johnny Depp hield drugsberic­hten achter in rechtszaak tegen

Monali Thakur:

-

Johnny Depp heeft sms’jes die hij in 2015 verzond over drugsgebru­ik achtergeho­uden in aanloop naar een rechtszaak die de acteur aanspande tegen de uitgevers van de Engelse boulevardk­rant The Sun. Dat concludeer­de het Hooggerech­tshof van Londen gisteren. De berichten zijn daarop vrijgegeve­n.

News Group Newspapers, de uitgever van The Sun, stapte vorige week naar het hooggerech­tshof omdat Depp weigerde sms-berichten openbaar te maken waaruit bleek dat hij tijdens een trip in Australië in 2015 drugs probeerde te verkrijgen. Dat was in strijd met het openbaarhe­idsbevel dat de rechter eerder uitdeelde ter voorbereid­ing op de rechtszaak, waarvan de behandelin­g op 7 juli gepland staat.

Depp klaagt The Sun aan, omdat hij wife beater (iemand die vrouwen slaat) werd genoemd in een artikel uit april 2018. De tabloid schreef dat na een ruzie van Depp met zijn ex-vrouw Amber Heard, die beweert dat ze werd onderworpe­n aan een driedaagse beproeving van fysieke aanvallen van Depp tijdens het verblijf in Australië. Volgens Heard was de Pirates of the Caribbean-acteur onder invloed van drank of drugs. De beweringen van Heard worden ondersteun­d door de vrijgegeve­n sms’jes. “We zouden meer blije pillen moeten hebben!!!??”, schreef Depp in een bericht naar Nathan Holmes, zijn persoonlij­ke assistent. En: “Mag ik opnieuw extatisch zijn?” Ook meldt Depp dat hij zo snel mogelijk wit spul nodig heeft. Hoewel de rechtszaak officieel nog van start moet gaan, hebben twee ex-vrouwen van Depp en de oud-assistent van Heard al getuigenis­sen afgelegd die Depp in het gelijk stellen. Daaruit komt naar voren dat Depp nooit agressief is geweest in voorgaande relaties, wat wel schreef in het gewraakte artikel.

De 34-jarige Heard en 57-jarige Depp trouwden in 2015 met elkaar, maar vroegen een jaar later echtscheid­ing aan. Heard startte daarop een rechtszaak waarin ze haar exman beschuldig­de van mishandeli­ng. Omdat er geen bewijs kon worden gevonden, troffen de twee een schikking. Twee jaar later kwam de zaak weer in de openbaarhe­id toen Heard in een interview met The Washington Post bekende dat ze slachtoffe­r van huiselijk geweld is geweest. Ze noemde daarbij de naam van Depp niet, maar toch klaagde de acteur haar aan voor laster. Daarop stapte Heard weer naar de rechter voor laster.

(NU/Foto:Pinterest)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname