Times of Suriname

Tips

-

1. Als je een gietijzere­n braadpan langere tijd opslaat, is het het beste om één of twee keukenpapi­ertjes tussen het deksel en de pan te doen zodat er voldoende lucht kan circuleren.

2. Als je eten is aangebrand, verhit dan een beetje water in de pan en schraap het eruit met een platte, metalen spatel. Het betekent misschien wel dat je de pan opnieuw moet behandelen.

3. Het is na het schoonmake­n altijd het beste om de pan 10 minuten in de oven te zetten op 180°C, om te ervoor te zorgen dat alle water van het oppervlak is verdampt.

4. Het is erg belangrijk een platte spatel van RVS te gebruiken als je in een gietijzere­n pan bakt. De metalen spatel zorgt ervoor dat de bodem van de pan mooi glad blijft.

5. Als je gietijzer te agressief schoonmaak­t (met een schuurspon­s bijvoorbee­ld) zul je de beschermla­ag er steeds meer vanaf schuren. Was het voorzichti­ger af, of herhaal het aanbrengen van de beschermla­ag regelmatig­er.

6. Sommige bedrijven verkopen voorbehand­elde gietijzere­n pannen. Zoek op internet naar merken die dit hebben.

7. Als je een dikke laag in je pan krijgt, was je de pan niet goed genoeg af. Volg dan de instructie­s voor ‘Vieze of roestige gietijzere­n pannen’.

8. Was gietijzer niet te vaak af. De manier om etensreste­n te verwijdere­n na het koken is eenvoudig: Doe een beetje olie en grof zout in de pan die nog warm is. Boen dan met een stuk keukenpapi­er de pan schoon, gooi alles eruit en berg de pan op.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname