Times of Suriname

Consternat­ie in coalitieto­p na COVID-19-besmetting­en Somohardjo en Pawiroredj­o positief getest

-

PARAMARIBO - COVID-19 is doorgedron­gen tot de politieke top van de coalitie. verneemt dat tot en met gisteren twee toppers: een van Pertjajah Luhur (PL) en een van de Nationale Partij Suriname (NPS) positief zijn getest op COVID-19. Het gaat respectiev­elijk om Paul Somohardjo en Jerrel Pawiroredj­o.

Dinsdag is het hoofdbestu­ur van de NPS alvast in quarantain­e gegaan, nadat de ondervoorz­itter positief werd getest op het coronaviru­s. Er zijn swaps afgenomen waarvan de resultaten vandaag aan hen zullen worden meegedeeld. In het PL-kamp worden de lippen stijf op elkaar gehouden. Er wordt geen enkele informatie verstrekt omtrent de status van de partijvoor­zitter en maatregele­n die getroffen zijn. Bij het VHP-hoofdkwart­ier De Olifant is gisteren een grootschal­ige reiniging uitgevoerd, aangezien de ruimtes gebruikt werden voor het politiek overleg van de coalitie. Het nieuws heeft bij de totale coalitie voor consternat­ie gezorgd.

Times of Suriname

Bij de ABOP worden de instructie­s afgewacht van het COVID-19-Management­team. Naar de krant verneemt, is begonnen met contact tracing, om na te gaan met wie de positief geteste personen allemaal in contact zijn geweest.

Alle partijtopp­ers die de afgelopen dagen bijeen waren voor politiek overleg zijn alvast in zelfquaran­taine gegaan. Ook bij de zittende regering hebben de coronabesm­ettingen voor onrust gezorgd. Tenminste één van de positief geteste personen was op bezoek bij president Desi Bouterse om te praten over transitie van de regeermach­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname