Times of Suriname

SLM wil derde week juli Boeing 777-200ER gerealisee­rd hebben

-

PARAMARIBO - Het streven van de Surinaamse Luchtvaart­maatschapp­ij (SLM) is om in de derde week van juli de Boeing 777200ER gecertific­eerd te hebben. Aanvankeli­jk zou het certificer­ingsproces rond eind maart af zijn, maar vanwege de coronacris­is is deze datum niet gehaald. Dat zegt SLM-directeur Radjesh Radjkoemar aan de krant.

Radjkoemar zegt dat de Boeing 777-200ER momenteel in Frankfurt, Duitsland, is voor een onderhouds­beurt. Als het toestel terug is in Suriname zal het certificer­ingproces wederom opgepakt worden. Hij legt uit dat het finalisere­n van het certificer­ingproces in samenspraa­k met een aantal mensen en instanties moet plaatsvind­en. Zo moet er onder andere toestemmin­g verkregen worden van het COVID-19-team, Ministerie van Volksgezon­dheid en de 'Civil Aviation Safety Authority Suriname' om met meer dan vijf personen het certificer­ingsproces voort te zetten. Momenteel geldt er een samenschol­ingsverbod voor meer dan vijf personen. Zodra er toestemmin­g is verkregen, wordt het proces weer opgepakt en de voorlopige streefdatu­m is nu midden juli. De nieuwe SLM Boeing 777200ER kwam in december vorig jaar in Suriname aan. Het toestel is geleased voor anderhalf jaar om de MidAtlanti­sche route te onderhoude­n.

De SLM-topman zegt vooralsnog niet te kunnen vertellen wanneer de maatschapp­ij haar reguliere vluchten op de Mid-Atlantisch­e route weer zal oppakken. De Surinaamse regering besloot in maart, nadat het eerste positieve COVID-19-geval genoteerd werd in Suriname, deze vluchten voorlopig on hold te zetten. Hij zegt dat vooralsnog alleen cargo/repatriëri­ngsvluchte­n op deze route worden uitgevoerd. Op deze vluchten, die op de woensdag worden uitgevoerd, worden wel passagiers meegenomen, maar dan gaat het alleen om ingezetene­n. “Ik weet niet waarom men zegt 17 juli. Wij mogen nog geen toeristen vanuit Amsterdam brengen. Geen enkele luchtvaart­maatschapp­ij mag dat. In verband met de COVID-19-situatie mogen wij dat niet. Ook verstrekt de Nederlands­e ambassade nog geen visum. Dus ik weet niet vanwaar men met de informatie komt”, aldus de directeur. Radjkoemar zegt dat vorige week donderdag de luchtvaart­maatschapp­ijen, het toerismebo­ard en andere actoren uit de luchtvaart­sector gesprekken hebben gevoerd onder welke voorwaarde­n de landsgrenz­en geleidelij­k aan weer opengestel­d kunnen worden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname