Times of Suriname

Jogi belooft ook kabinet Santokhi kritisch te begeleiden “Regering naar de mond praten wordt afgestraft”

-

PARAMARIBO - Herkozen VHP-parlementa­riër Mahinder Jogi zal ook vanuit de coalitieba­nken zich kritisch opstellen naar de regering. De afgelopen tien jaar heeft Jogi hard gebeukt op het beleid van president Desi Bouterse en kreeg het dikwijls aan de stok met de leiding van De Nationale Assemblee (DNA) vanwege zijn 'scherpe tong'. Volgens Jogi mag ook de regering onder leiding van zijn partijvoor­zitter Chandrikap­ersad Santokhi uitkijken naar een kritische opstelling van hem. De afgelopen tien jaar heeft hij geleerd dat de regering naar de mond praten afgestraft wordt door het electoraat, verwijzend naar de NDP-coalitie van de vorige periode.

“Voorzitter Santokhi heeft mij gevraagd of ik andere ambities heb in de uitvoering. Ik heb hem gezegd dat het enige wat ik wil is: ‘ik ga de regering begeleiden, en kritisch begeleiden. U moet niet verwachten van Jogi dat hij steeds gaat zeggen: ja, voorzitter. Hij gaat ook nee zeggen tegen u’. En dat is wat ik wil doen. Hij was heel blij met die instelling. Hij zei: ‘Jogi, dat heb ik nodig. We moeten elkaar ondersteun­en, maar elkaar kritisch begeleiden’”, legt de parlementa­riër uit Saramacca uit.

Veel van wat de afgelopen tien jaar mis is gegaan in het land schuift Jogi in de schoenen van de toenmalige coalitie die gefaald zou hebben de regering in toom te houden. De 26 zetels die de NDP had, werden zijns inziens gebruikt om de regering in beschermin­g te nemen en te ondersteun­en in wanbeleid.

“Was de coalitie in het parlement een beetje kritischer naar de regering toe, dan zouden zaken honderd procent anders plaatsvind­en. Maar je moet geen stempel worden van die regering. Je bent gestuurd naar het parlement om de belangen van de samenlevin­g te dienen. We moeten primair stellen: de belangen van de samenlevin­g”, aldus Jogi.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname