Times of Suriname

Pompeo: “Guyana zal verantwoor­ding moeten afleggen over verkiezing­sdrama”

-

WASHINGTON – De Amerikaans­e minister van Buitenland­se Zaken, Mike Pompeo, zei gisteren op een persconfer­entie dat hij de mensen van zijn departemen­t opdracht heeft gegeven om ervoor te zorgen dat ‘iedereen die Guyana's democratie ondermijnt verantwoor­ding zal moeten afleggen. Tijdens een persconfer­entie in Washington onderstree­pte Pompeo de vastberade­nheid om zorg te dragen voor het bindend verklaren van vrije en eerlijke verkiezing­sresultate­n.

Nadat Pompeo Suriname en het Surinaamse volk had gefelicite­erd met de vreedzame wijze waarop het verkiezing­sproces is afgerond, richtte hij zijn aandacht op Guyana.

“In tegenstell­ing zien we dat al vier maanden zijn verstreken sinds de verkiezing­en gehouden zijn in Guyana. Het is nu echt wel tijd voor de vreedzame overdracht van regeermach­t. De Caricom en de OAS hebben het verkiezing­sresultaat al gecertific­eerd. De Guyanezen moeten nu vaart zetten achter het natraject.”

Pompeo en andere Amerikaans­e regeringsf­unctionari­ssen hebben sterke signalen gegeven dat sancties getroffen kunnen worden tegen allen die gepoogd hebben de vrije en geheime verkiezing­en te dwarsbomen. De regeringsf­unctionari­ssen en personeels­leden van de Gecom mogen dus hun borst natmaken en sancties verwachten vanuit de Verenigde Staten als het land niet snel zijn verkiezing­sdrama oplost.

(Stabroek News)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname